wederopstart scholen, techniek, binnenklimaat,corona,virus, ventilatie

Checklist Schoolgebouwen en wederopstart scholen

Geschreven op 30 april 2020 door Romy Schneider

Aan welke gebouwaspecten moet je denken bij de wederopstart van scholen in het primair onderwijs? Je leest het allemaal in de ‘Checklist Schoolgebouw en wederopstart scholen na 11 mei 2020’.

De checklist is bedoeld als nadere praktische uitwerking en aanvulling op de opgestelde protocollen en bevat 4 belangrijke oplossingsrichtingen m.b.t. gebouwaspecten:

– Techniek
– Hygiëne en schoonmaak
– Organisatie: logistiek en functionaliteit
– Communicatie

De checklist is tot stand gekomen door krachtenbundeling van een aantal experts op gebied van huisvesting en binnenklimaat. Het document hebben wij in eerste instantie opgesteld voor het primair onderwijs. Het bevat echter ook relevante informatie voor kinderopvangorganisaties.

Je kan het document downloaden via de website van po.lesopafstand
Op deze website vind je nog meer relevante informatie, protocollen en o.a. de checklist. De protocollen zijn opgesteld door PO-Raad, AOb, CNV Onderwijs, FvOv, en AVS, in afstemming met LECSO/SBO Werkverband, Vivis, Simea, Ouders & Onderwijs, het Lerarencollectief, Boink, BMK, BK, Voor Werkende Ouders, OCW en SZW.
De checklist is een praktische uitwerking van en een aanvulling op de protocollen.

Heb je na aanleiding van het lezen van de checklist vragen of twijfel je over de aanpak neem gerust contact op met mij.

Romy Schneider – Maatwerk in begrijpelijke taal

Romy Schneider Vastgoedadvies voor Scholen is opgericht om besturen te helpen het beste te halen uit hun huisvesting. Met voor iedereen begrijpelijke stappenplannen help ik scholen en kinderopvangorganisaties om een gebouw te creëren dat helemaal past bij hun pedagogische visie.

Ik richt me hierbij voornamelijk op ambitieuze bestuurders die:

✔ Waarde hechten aan een excellent schoolgebouw of kinderopvanglocatie
✔ Willen moderniseren of nieuwbouw starten
✔ De middelen voor onderhoud efficiënt willen inzetten
✔ Op (energie)kosten willen besparen
✔ Duurzaamheid willen uitstralen
✔ Professionele begeleiding zoeken

Bij mij kun je rekenen op een onafhankelijke en loyale partner met ruime bouwkundige ervaring, architectonisch inzicht en kennis van vastgoedbeheer.
Als expert huisvesting ben ik verbonden aan het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang en ondersteun ik bij maatwerkopdrachten op het gebied van huisvesting en duurzaamheid. Vanaf het begin ben ik actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang. Daarnaast was ik vele jaren lid van een schoolbestuur in het primair onderwijs en zag ik op deze manier de vragen en uitdagingen waar schoolbesturen tegenaan lopen van heel dichtbij.

Tijd voor actie?

Neem vandaag nog contact op.

Contact

ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen

Nieuwste blogs

ROMY WORDT VERTROUWD DOOR