Deze school bespaart vanaf nu jaarlijks € 1.800 op energiekosten

Geschreven op 25 oktober 2016 door Romy Schneider

Schrik je als schooldirecteur elk jaar weer van de hoge energiekosten voor je gebouw? Overschrijd je hiermee (wederom)  het energiebudget en weet je niet uit welk potje je die extra kosten nu weer moet betalen?

Jaarlijks honderden euro’s besparen is mogelijk

En misschien zelfs wel meer, en dat zonder moeite. Dat kan soms echt heel eenvoudig! Hieronder lees je hoe dit een basisschool gelukt is.

Praktijkvoorbeeld:

1.800 euro per jaar aan kosten bespaard zonder te investeren

Twee basisscholen zijn gevestigd in een middelgrote stad in het westen van het land. Ze leven samen onder een dak en delen een gymzaal. De totale oppervlakte van de gebouwen is ongeveer 4600m².

Omdat de scholen in 2012 zijn opgeleverd voldoen de gebouwen aan alle strenge duurzaamheidseisen die in deze tijd gelden. Ze zijn dus uitstekend geïsoleerd,  hebben zonwering en een groendak, en zijn voorzien van een modern ventilatiesysteem en natuurlijk ook een WKO-installatie.

Toch bleek uit onderzoek dat de energiekosten van deze school fors hoger zijn dan nodig is. Uit de quickscan bleek dat er nogal wat verspilling schuilde in het gebouw. Ik kon de directeuren vertellen dat zij per direct jaarlijks € 1800,- op hun vaste lasten konden besparen. Het gecontracteerde vermogen was bij oplevering veel te hoog ingeschat. Dit is bijna 5% van de totale energiekosten!

De directeuren waren hier bijzonder – en ook aangenaam – over verrast. Zij hadden er nooit bij stil gestaan dat dit mogelijk was.

 

Besparen zonder investeren

En dat te bedenken dat dit pas de eerste stap bij het optimalisatietraject was. Met nu al als resultaat dat de scholen € 1800,- per jaar gaan besparen…

… zonder ook maar één cent in dure apparatuur te investeren.

… zonder de verwarming ook maar één graad terug te draaien.

… zonder hier ook maar al te veel moeite voor te hoeven doen.

Deze financiële meevaller kan nu mooi aan andere nuttige of leuke dingen worden besteed.

 

Wil je ook makkelijk geld besparen?

Kom dan in actie en bespaar op je energiekosten. Het primaire doel van een school is immers het geven van goed onderwijs, niet het sponsoren van energieleveranciers.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik kom graag bij je langs om te kijken op welke wijze jullie school op energiekosten kan besparen, natuurlijk op basis van ‘no cure no pay’!

 

 

 

Romy Schneider – Maatwerk in begrijpelijke taal

Romy Schneider Vastgoedadvies voor Scholen is opgericht om besturen te helpen het beste te halen uit hun huisvesting. Met voor iedereen begrijpelijke stappenplannen help ik scholen en kinderopvangorganisaties om een gebouw te creëren dat helemaal past bij hun pedagogische visie.

Ik richt me hierbij voornamelijk op ambitieuze bestuurders die:

✔ Waarde hechten aan een excellent schoolgebouw of kinderopvanglocatie
✔ Willen moderniseren of nieuwbouw starten
✔ De middelen voor onderhoud efficiënt willen inzetten
✔ Op (energie)kosten willen besparen
✔ Duurzaamheid willen uitstralen
✔ Professionele begeleiding zoeken

Bij mij kun je rekenen op een onafhankelijke en loyale partner met ruime bouwkundige ervaring, architectonisch inzicht en kennis van vastgoedbeheer.
Als expert huisvesting ben ik verbonden aan het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang en ondersteun ik bij maatwerkopdrachten op het gebied van huisvesting en duurzaamheid. Vanaf het begin ben ik actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang. Daarnaast was ik vele jaren lid van een schoolbestuur in het primair onderwijs en zag ik op deze manier de vragen en uitdagingen waar schoolbesturen tegenaan lopen van heel dichtbij.

Krijg inzicht en bespaar kosten.

Een Quickscan legt de vinger op de pijnlijke plek en schept duidelijkheid.

Verminder kosten
Versimpel inzicht in bouwprocessen
 Verstand van zaken
Bespaar tijd

Met wie mag ik contact opnemen?

* Bekijk mijn Privacyverklaring. Ik kom voor een persoonlijk gesprek op locatie waarin we de mogelijkheden kunnen verkennen.

ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen

Nieuwste blogs

ROMY WORDT VERTROUWD DOOR