duurzaamheid,bewustwoording,wijkambassadeur,groen,milieu,groenestad

Leerlingen Da Vinci College Kagerstraat kruipen in de rol van Manager Duurzaamheid

Geschreven op 10 mei 2018 door Romy Schneider

Gemeente Leiden, Technolab Leiden en Da Vinci College Kagerstraat bouwen samen aan bewustwording voor duurzaamheid en milieu op de middelbare school. 

In mei en juni kruipen 2 vwo-leerlingen van het Technasium Da Vinci Kagerstraat in Leiden in de rol van Manager Duurzaamheid. Ik kijk er naar uit om hun hierbij te helpen. In groepsverband gaan zij onderzoeken hoe duurzaam de wijken van Leiden zijn en wat er gedaan kan worden om de gemeente nog duurzamer te maken. Hiervoor krijgen ze ook hulp van de wijkambassadeurs.

Technolab begeleidt het project en heeft mij gevraagd om aan te schuiven als duurzaamheidsexpert. Ik ga de leerlingen bij hun onderzoek begeleiden en handvatten geven om keuzes te maken. Hiermee kunnen ze goed onderbouwde beslissingen nemen. Ik wens alle leerlingen veel succes en hoop dat ze bij de eindpresentatie de gemeente Leiden (hier in de rol van opdrachtgever) kunnen overtuigen.

Fijn dat het Da Vinci College Kagerstraat ook dit jaar weer de focus legt op milieu en duurzaamheid in het kader van de Technasium-opdrachten.

Het project is een samenwerking van Technasium, de Gemeente Leiden en het Da Vinci College in Leiden.

Meer projecten van Romy Schneider – Vastgoedadvies voor scholen vind je hier.

Over Romy Schneider

Romy Schneider Vastgoedadvies voor Scholen is opgericht om besturen te helpen het beste te halen uit hun huisvesting. Met voor iedereen begrijpelijke procedures en stappenplannen help ik scholen en kinderopvangorganisaties om een gebouw te creëren dat helemaal past bij hun onderwijsvisie.

Ik richt me hierbij voornamelijk op ambitieuze schoolbesturen die:
✔ Waarde hechten aan een excellent schoolgebouw
✔ De middelen voor onderhoud efficiënt willen inzetten
✔ Op (energie)kosten willen besparen
✔ Willen moderniseren en daarbij professionele begeleiding zoeken
✔ Duurzaamheid willen uitstralen

Bij mij kun je rekenen op een onafhankelijke en loyale partner met ruime bouwkundige ervaring, architectonisch inzicht en kennis van vastgoedbeheer. Als ambassadeur voor Green Deal Scholen kom ik graag bij je gemeente of school langs om het Green Deal Scholen programma toe te lichten. Je krijgt tips en handreikingen voor het verduurzamen van je school. Bij Waarborgfonds Kinderopvang ondersteun ik bij maatwerkopdrachten op het gebied van huisvesting en duurzaamheid. Daarnaast was ik vele jaren lid van een schoolbestuur in het primair onderwijs en zag ik op deze manier de vragen en uitdagingen waar schoolbesturen tegenaan lopen van heel dichtbij.

door ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen

Lees ook

VOORKOMEN VAN OVERVERHITTING – DEEL 1
26 juni 2020

VOORKOMEN VAN OVERVERHITTING – DEEL 2
26 juni 2020

VENTILATIESYSTEMEN: TYPES EN UITGANGSPUNTEN
8 juni 2020

Krijg inzicht en bespaar kosten.

Een Quickscan legt de vinger op de pijnlijke plek en schept duidelijkheid.

Verminder kosten
Versimpel inzicht in bouwprocessen
 Verstand van zaken
Bespaar tijd

Met wie mag ik contact opnemen?

* Bekijk mijn Privacyverklaring. Ik kom voor een persoonlijk gesprek op locatie waarin we de mogelijkheden kunnen verkennen.

ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen
ROMY WORDT VERTROUWD DOOR

Nieuwsupdate 01/03/2020: Mijn bedrijf wordt 5 jaar - Lees meer