duurzaamheid,bewustwoording,wijkambassadeur,groen,milieu,groenestad

Leerlingen Da Vinci College Kagerstraat kruipen in de rol van Manager Duurzaamheid

Geschreven op 10 mei 2018 door Romy Schneider

Gemeente Leiden, Technolab Leiden en Da Vinci College Kagerstraat bouwen samen aan bewustwording voor duurzaamheid en milieu op de middelbare school. 

In mei en juni kruipen 2 vwo-leerlingen van het Technasium Da Vinci Kagerstraat in Leiden in de rol van Manager Duurzaamheid. Ik kijk er naar uit om hun hierbij te helpen. In groepsverband gaan zij onderzoeken hoe duurzaam de wijken van Leiden zijn en wat er gedaan kan worden om de gemeente nog duurzamer te maken. Hiervoor krijgen ze ook hulp van de wijkambassadeurs.

Technolab begeleidt het project en heeft mij gevraagd om aan te schuiven als duurzaamheidsexpert. Ik ga de leerlingen bij hun onderzoek begeleiden en handvatten geven om keuzes te maken. Hiermee kunnen ze goed onderbouwde beslissingen nemen. Ik wens alle leerlingen veel succes en hoop dat ze bij de eindpresentatie de gemeente Leiden (hier in de rol van opdrachtgever) kunnen overtuigen.

Fijn dat het Da Vinci College Kagerstraat ook dit jaar weer de focus legt op milieu en duurzaamheid in het kader van de Technasium-opdrachten.

Het project is een samenwerking van Technasium, de Gemeente Leiden en het Da Vinci College in Leiden.

Meer projecten van Romy Schneider – Vastgoedadvies voor scholen vind je hier.

Romy Schneider – Maatwerk in begrijpelijke taal

Romy Schneider Vastgoedadvies voor Scholen is opgericht om besturen te helpen het beste te halen uit hun huisvesting. Met voor iedereen begrijpelijke stappenplannen help ik scholen en kinderopvangorganisaties om een gebouw te creëren dat helemaal past bij hun pedagogische visie.

Ik richt me hierbij voornamelijk op ambitieuze bestuurders die:

✔ Waarde hechten aan een excellent schoolgebouw of kinderopvanglocatie
✔ Willen moderniseren of nieuwbouw starten
✔ De middelen voor onderhoud efficiënt willen inzetten
✔ Op (energie)kosten willen besparen
✔ Duurzaamheid willen uitstralen
✔ Professionele begeleiding zoeken

Bij mij kun je rekenen op een onafhankelijke en loyale partner met ruime bouwkundige ervaring, architectonisch inzicht en kennis van vastgoedbeheer.
Als expert huisvesting ben ik verbonden aan het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang en ondersteun ik bij maatwerkopdrachten op het gebied van huisvesting en duurzaamheid. Vanaf het begin ben ik actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang. Daarnaast was ik vele jaren lid van een schoolbestuur in het primair onderwijs en zag ik op deze manier de vragen en uitdagingen waar schoolbesturen tegenaan lopen van heel dichtbij.

Krijg inzicht en bespaar kosten.

Een Quickscan legt de vinger op de pijnlijke plek en schept duidelijkheid.

Verminder kosten
Versimpel inzicht in bouwprocessen
 Verstand van zaken
Bespaar tijd

Met wie mag ik contact opnemen?

* Bekijk mijn Privacyverklaring. Ik kom voor een persoonlijk gesprek op locatie waarin we de mogelijkheden kunnen verkennen.

ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen

Nieuwste blogs

ROMY WORDT VERTROUWD DOOR