Opvoeden een maatschappelijk samenspel – Vlietkinderen debat

Geschreven op 3 oktober 2018 door Romy Schneider

Week van de opvoeding

In het kader van de Week van de Opvoeding vond op 2 oktober 2018 het eerste “Vlietkinderen Debat” in Voorburg plaats. Vlietkinderen is met ruim 25 locaties in Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen een belangrijke lokale kinderopvangorganisatie. Het zijn kooplopers als het gaat om innoveren en samenwerken. Centraal stond de maatschappelijke discussie die speelt rondom het vroeg investeren in de ontwikkeling van het kind. Welke rol kunnen bijvoorbeeld integrale kindcentra hierbij spelen?

Een inspirerende middag
Het was een inspirerende middag met een prikkelend debat en goede diepgaande gesprekken achteraf. Fijn om mensen te ontmoeten met heel verschillende expertises die allemaal één gezamenlijk doel hebben, een goede start voor de kinderen in het leven. Getrouw het motto van Vlietkinderen: ‘Opvoeden doen we samen.’ Dank jullie wel Vlietkinderen voor het initiatief.

Wat neem ik mee?

  • Toegankelijke en betaalbare kinderopvang zijn belangrijke voorwaarden om gelijke kansen te creëren.
  • De gezamenlijke maatschappelijke verantwoording voor de opvoeding van kinderen begint niet pas op de basisschool.
  • Kinderopvang is een samenspel van heel veel verschillende disciplines. Van pedagogische visie tot gezonde huisvesting, van spelen met houten blokken tot mediawijsheid, van zakelijke bedrijfsvoering tot interactie met andere maatschappelijke organisaties.

Door verschillende expertises bij elkaar te brengen en samen te werken
wordt meer mogelijk
dan je alleen ooit had kunnen verzinnen.  

 

 

Romy Schneider – Maatwerk in begrijpelijke taal

Romy Schneider Vastgoedadvies voor Scholen is opgericht om besturen te helpen het beste te halen uit hun huisvesting. Met voor iedereen begrijpelijke stappenplannen help ik scholen en kinderopvangorganisaties om een gebouw te creëren dat helemaal past bij hun pedagogische visie.

Ik richt me hierbij voornamelijk op ambitieuze bestuurders die:

✔ Waarde hechten aan een excellent schoolgebouw of kinderopvanglocatie
✔ Willen moderniseren of nieuwbouw starten
✔ De middelen voor onderhoud efficiënt willen inzetten
✔ Op (energie)kosten willen besparen
✔ Duurzaamheid willen uitstralen
✔ Professionele begeleiding zoeken

Bij mij kun je rekenen op een onafhankelijke en loyale partner met ruime bouwkundige ervaring, architectonisch inzicht en kennis van vastgoedbeheer.
Als expert huisvesting ben ik verbonden aan het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang en ondersteun ik bij maatwerkopdrachten op het gebied van huisvesting en duurzaamheid. Vanaf het begin ben ik actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang. Daarnaast was ik vele jaren lid van een schoolbestuur in het primair onderwijs en zag ik op deze manier de vragen en uitdagingen waar schoolbesturen tegenaan lopen van heel dichtbij.

Tijd voor actie?

Neem vandaag nog contact op.

Contact

ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen

Nieuwste blogs

ROMY WORDT VERTROUWD DOOR