Twee onmisbare begeleiders bij scholenbouw

Geschreven op 23 september 2021 door Romy Schneider

Nieuwe versies Kwaliteitskader Huisvesting Funderend Onderwijs en Programma van Eisen Frisse scholen

De inmiddels welbekende kennisdocumenten Programma van Eisen Frisse scholen en het Kwaliteitskader Huisvesting funderend onderwijs hebben in 2021 een update gekregen. De documenten waren uit 2015 en respectievelijk 2016 voor het laatst herzien. Sindsdien is er veel gebeurd op het gebied van wetgeving, denk bijvoorbeeld aan de aangescherpte eisen t.a.v. de energiewetgeving. Ook het onderwijs is continu in ontwikkeling, wat invloed heeft op de huisvesting. Het was dus hoogste tijd voor een evaluatiemoment met aanpassingen aan de huidige eisen en kwaliteitsverwachtingen.

Hieronder lees je waarom ik juist deze kennisdocumenten aanbeveel.

Mijn onmisbare begeleiders bij scholenbouw

Vooropgesteld is het goed om te weten dat de twee kennisdocumenten Kwaliteitskader Huisvesting en het Programma van Eisen Frisse scholen 2021 goed op elkaar afgestemd zijn. Dat maakt het gelijktijdige gebruik overzichtelijk.

Voor mij zijn het onmisbare werkdocumenten bij de ontwikkeling van nieuwbouwprojecten. Ik zet ze nagenoeg voor alles in, als het erom gaat organisaties te helpen de kwaliteitskaders te stellen voor een nieuw- of verbouwopgave van een school (of kinderopvang: hiervoor heb je een eigen Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang, versie 2019). Het zijn niet alleen handige ‘helpers’ in het begin waar je de ruimtelijk functionele en technische programma’s van eisen op vaststelt, ze begeleiden je door alle fasen van het project.

Daarnaast gebruik ik ze als kapstok voor het maken van gebouwenscans of als het erom gaat samen met een organisatie een locatie-overstijgend kwaliteitsniveau te bepalen, bijvoorbeeld voor een organisatie-intern programma van eisen.

Laten we kijken hoe de vernieuwde kaders werken in de praktijk, door ze vooral veelvoudig in te zetten want:

“Frisse en duurzame scholen hebben de toekomst! “

Ik ga ze zeker weer gebruiken. Jij ook?

 

Romy Schneider – Maatwerk in begrijpelijke taal

Romy Schneider Vastgoedadvies voor Scholen is opgericht om besturen te helpen het beste te halen uit hun huisvesting. Met voor iedereen begrijpelijke stappenplannen help ik scholen en kinderopvangorganisaties om een gebouw te creëren dat helemaal past bij hun pedagogische visie.

Ik richt me hierbij voornamelijk op ambitieuze bestuurders die:

✔ Waarde hechten aan een excellent schoolgebouw of kinderopvanglocatie
✔ Willen moderniseren of nieuwbouw starten
✔ De middelen voor onderhoud efficiënt willen inzetten
✔ Op (energie)kosten willen besparen
✔ Duurzaamheid willen uitstralen
✔ Professionele begeleiding zoeken

Bij mij kun je rekenen op een onafhankelijke en loyale partner met ruime bouwkundige ervaring, architectonisch inzicht en kennis van vastgoedbeheer.
Als expert huisvesting ben ik verbonden aan het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang en ondersteun ik bij maatwerkopdrachten op het gebied van huisvesting en duurzaamheid. Vanaf het begin ben ik actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang. Daarnaast was ik vele jaren lid van een schoolbestuur in het primair onderwijs en zag ik op deze manier de vragen en uitdagingen waar schoolbesturen tegenaan lopen van heel dichtbij.

Tijd voor actie?

Neem vandaag nog contact op.

Contact

ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen

Nieuwste blogs

ROMY WORDT VERTROUWD DOOR