corona, virus, sluiting, ventilatie, verspreiding, installatie

Verlagen risico’s verspreiding #Corona door ventilatie, verwarming en leidingwerk.

Geschreven op 20 maart 2020 door Romy Schneider

Op dit moment gaan de meeste kinderen niet naar school of de kinderopvang. Een aantal kinderen worden wel opgevangen op de basisschool en de kinderdagverblijven. De REHVA, Federation of European Heating Ventilation and Air conditioning Assosiation heeft een handleiding opgesteld met aandachtspunten hoe verspreiding van de Coronavirus via de installatie zoveel mogelijk kan worden voorkomen binnen gebouwen.

De focus ligt vooral op locaties die op dit moment (gedeeltelijk) temporair gesloten zijn, zoals scholen en kinderopvang. De handleiding kan gedownload worden op de site van REHVA.

Stichting Ruimte-ok en Het Waarborgfonds Kinderopvang hebben de meest belangrijke punten vertaald naar Nederlands en op een rijtje gezet. Je kan het document hier downloaden.


Vooral belangrijk:

  • Zet recirculatie units uit (airco units die de lucht die al in de kamer zit verwarmen/koelen,  geen luchtverversing tijdens koelen).
  • Ga vaker dan gebruikelijk luchten.
  • Laat de ventilatie aanstaan ook als er weinig mensen in het gebouw zijn.
  • Zet de verwarming bij lege locaties op een lage stand (niet helemaal uit).Romy Schneider – Maatwerk in begrijpelijke taal

Romy Schneider Vastgoedadvies voor Scholen is opgericht om besturen te helpen het beste te halen uit hun huisvesting. Met voor iedereen begrijpelijke stappenplannen help ik scholen en kinderopvangorganisaties om een gebouw te creëren dat helemaal past bij hun pedagogische visie.

Ik richt me hierbij voornamelijk op ambitieuze bestuurders die:

✔ Waarde hechten aan een excellent schoolgebouw of kinderopvanglocatie
✔ Willen moderniseren of nieuwbouw starten
✔ De middelen voor onderhoud efficiënt willen inzetten
✔ Op (energie)kosten willen besparen
✔ Duurzaamheid willen uitstralen
✔ Professionele begeleiding zoeken

Bij mij kun je rekenen op een onafhankelijke en loyale partner met ruime bouwkundige ervaring, architectonisch inzicht en kennis van vastgoedbeheer.
Als expert huisvesting ben ik verbonden aan het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang en ondersteun ik bij maatwerkopdrachten op het gebied van huisvesting en duurzaamheid. Vanaf het begin ben ik actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang. Daarnaast was ik vele jaren lid van een schoolbestuur in het primair onderwijs en zag ik op deze manier de vragen en uitdagingen waar schoolbesturen tegenaan lopen van heel dichtbij.

Tijd voor actie?

Neem vandaag nog contact op.

Contact

ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen

Nieuwste blogs

ROMY WORDT VERTROUWD DOOR