wederopstart scholen, techniek, binnenklimaat,corona,virus, ventilatie

Welcome back to school

Geschreven op 21 augustus 2023 door Romy Schneider

Praktische checklist technische maatregelen voor de opstart na de vakantie

Nog eventjes en de schooldeuren zijn weer open! Dat betekent een extra controle- en opstartronde door het gebouw. Werkt alles nog naar behoren? Zijn er geen ongewenste gasten ingetrokken zoals meeuwen, steenmartelaars, bijen of wespen? Zeker in oudere scholen is er vaak voldoende ruimte voor beesten om te schuilen. Hebben we de waterleidingen goed doorgespoeld? Is de installatie weer teruggezet uit de vakantiemodus?

Waar moet je ook alweer aan denken voordat je het gebouw weer in gebruik neemt? Een praktische checklist voor de opening na de vakantie vind je op mijn website.

Zo vergeet je niets 🙂

Heb je naar aanleiding van het lezen van de checklist vragen of twijfel je over de aanpak, neem gerust contact op met mij. Mocht je een belangrijke activiteit missen op de lijst, geef het door.

protocol, wederopstart school, gebouw, scholen, kinderopvangl

Download de lijst hier.

Gebruik: de checklist ‘welcome back to school’ is bedoeld voor de opstart na de vakantie. Deze lijst kan goed samen gebruikt worden met de checklist “ik ga op vakantie en ik zet uit”, welke bedoeld is voor de acties die aan bod komen bij de sluiting voor de vakantie.


Bronvermelding: dit blog werd voor het eerst gepubliceerd op 24 augustus 2020.
Deze checklist bevat elementen uit het document ‘Checklist Schoolgebouw en wederopstart scholen na 11 mei 2020’ dat tot stand was gekomen door krachtenbundeling van een aantal experts op het gebied van huisvesting en binnenklimaat: Sannie Verweij – Gebouwinzicht, Marion Breg – Stipt project en advies, Romy Schneider – vastgoedadvies voor scholen, Froukje van Dijken – BBA Binnenmilieu, Peter Bassler – MijnPlein.

Romy Schneider – Maatwerk in begrijpelijke taal

Romy Schneider Vastgoedadvies voor Scholen is opgericht om besturen te helpen het beste te halen uit hun huisvesting. Met voor iedereen begrijpelijke stappenplannen help ik scholen en kinderopvangorganisaties om een gebouw te creëren dat helemaal past bij hun pedagogische visie.

Ik richt me hierbij voornamelijk op ambitieuze bestuurders die:

✔ Waarde hechten aan een excellent schoolgebouw of kinderopvanglocatie
✔ Willen moderniseren of nieuwbouw starten
✔ De middelen voor onderhoud efficiënt willen inzetten
✔ Op (energie)kosten willen besparen
✔ Duurzaamheid willen uitstralen
✔ Professionele begeleiding zoeken

Bij mij kun je rekenen op een onafhankelijke en loyale partner met ruime bouwkundige ervaring, architectonisch inzicht en kennis van vastgoedbeheer.
Als expert huisvesting ben ik verbonden aan het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang en ondersteun ik bij maatwerkopdrachten op het gebied van huisvesting en duurzaamheid. Vanaf het begin ben ik actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang. Daarnaast was ik vele jaren lid van een schoolbestuur in het primair onderwijs en zag ik op deze manier de vragen en uitdagingen waar schoolbesturen tegenaan lopen van heel dichtbij.

Tijd voor actie?

Neem vandaag nog contact op.

Contact

ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen

Nieuwste blogs

ROMY WORDT VERTROUWD DOOR