Hoe ging het in 2022?

Geschreven op 1 december 2022 door Romy Schneider

Bijna kerstvakantie, een goed moment om even terug te kijken op het jaar.

Ruimte plannen

 

Het afgelopen jaar moest ik ineens weer leren om rekening te houden met reistijden. In tijden waar je nagenoeg alles vanuit huis ging organiseren liep de agenda bijna ongemerkt steeds meer dicht. Nu moest er weer meer ruimte gepland worden tussen twee afspraken. Dit ging bij mij ten koste van het wandelommetje in de ochtend, dat in de afgelopen twee jaar voor een frisse start in de werkdag gezorgd had. In plaats daarvan bevond ik me steeds vaker in een overvolle trein op weg naar een locatiebezoek.

Wel iets om in de kerstvakantie eens over na te denken. Hoe kan ik hier weer een goed evenwicht in vinden?

Onverwachte uitdagingen

2022 zou eigenlijk ook weer wat meer normaliteit brengen, na de twee pandemiejaren die achter ons liggen. Uiteindelijk waren er ontwikkelingen en gebeurtenissen die nauwelijks iemand had kunnen voorspellen. Wel met behoorlijke impact op de bedrijfsvoering van mijn doelgroep. Hartverzakkingen van de energierekeningen, handen in het haar door personeelstekort of ‘mislukte’ aanbestedingen door exploderende bouwkosten. Gelukkig gaan veel organisaties hier proactief mee om, en wordt er gekeken naar de mogelijkheden en niet alleen naar de beperkingen.

Nieuwe impulsen

De veranderingen geven ook nieuwe impulsen. Veel organisaties zijn zich nu veel meer bewust van hun energieverbruik dan de jaren hiervoor, zo bleek bij intakegesprekken en cursussen over energiebesparing. Ook merkte ik, bij mijn inmiddels 40 schoolbezoeken die ik dit jaar deed in het kader van het programma ‘Optimaal ventileren op scholen’, dat er gedurende het jaar een verschuiving plaatsvond van door angst gestuurde halsoverkop acties, naar vooraf goed nadenken waar je eigenlijk heen wilt. 
Eerst kijken wat met kleine ingrepen te optimaliseren valt en voor de rest een plan uitwerken. Dat stemt positief. En zelfs bij dat ene project, waar inmiddels vier wethouders verder, nog steeds geen knopen doorgehakt zijn, ben ik ervan overtuigd dat dat nieuwe kindcentrum er ooit zal komen.  

Alles met al heb ik weer mooie opdrachten mogen uitvoeren en ambitieuze organisaties mogen begeleiden bij de ontwikkeling van hun huisvesting. Dank aan alle opdrachtgevers voor het vertrouwen.

Neem eens een kijkje op de bijgewerkte website en scoll door de projecten. Sta jij er volgend jaar ook tussen?

Romy Schneider – Maatwerk in begrijpelijke taal

Romy Schneider Vastgoedadvies voor Scholen is opgericht om besturen te helpen het beste te halen uit hun huisvesting. Met voor iedereen begrijpelijke stappenplannen help ik scholen en kinderopvangorganisaties om een gebouw te creëren dat helemaal past bij hun pedagogische visie.

Ik richt me hierbij voornamelijk op ambitieuze bestuurders die:

✔ Waarde hechten aan een excellent schoolgebouw of kinderopvanglocatie
✔ Willen moderniseren of nieuwbouw starten
✔ De middelen voor onderhoud efficiënt willen inzetten
✔ Op (energie)kosten willen besparen
✔ Duurzaamheid willen uitstralen
✔ Professionele begeleiding zoeken

Bij mij kun je rekenen op een onafhankelijke en loyale partner met ruime bouwkundige ervaring, architectonisch inzicht en kennis van vastgoedbeheer.
Als expert huisvesting ben ik verbonden aan het Waarborgfonds en Kenniscentrum Kinderopvang en ondersteun ik bij maatwerkopdrachten op het gebied van huisvesting en duurzaamheid. Vanaf het begin ben ik actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang. Daarnaast was ik vele jaren lid van een schoolbestuur in het primair onderwijs en zag ik op deze manier de vragen en uitdagingen waar schoolbesturen tegenaan lopen van heel dichtbij.

Wat kan ik voor u betekenen?
Bespaar tijd en kosten.

ir. Romy Schneider

Vastgoedadvies voor scholen

 Ontdek de bouwkundige mogelijkheden
 Analyses van kansen en zwaktepunten
 Energie- en kostenbesparing
Kwaliteitscontrole
En meer…

Bekijk de oplossingen

Nieuwste blogs

ROMY WORDT VERTROUWD DOOR